Dudok, 100 jaar Hilversum: De ondernemer

Dudok, 100 jaar Hilversum

Kwaliteit is tijdloos

Willem Marinus Dudok is 100 jaar geleden aangesteld in Hilversum als directeur Publieke Werken. Dat wordt dit jaar, vanaf 1 juli, gevierd met een speciaal Dudok-jaar. In het kader hiervan wordt de documentaire ‘Dudok, 100 jaar Hilversum’ gemaakt.

Elke maand zal een kort fragment uit de film te zien zijn op de site van Dudok.

Deze maand, aflevering 3: De ondernemer.

Mark Janssen is initiatiefnemer van Oldschoolprojects. Hij heeft intensief verbouwd om van de voormalige school een succesvolle, bruisende plek voor creatieve bedrijven te maken.

U kunt het gebouw bezoeken tijdens de open monumentendag op 12 september 2015.

Over het gebouw:

De Johannes Calvijnschool (later Kruispuntschool) is als lagere school ontworpen. De blokvormige opzet en strakke vormgeving is karakteristiek voor Dudoks latere werk en vergelijkbaar met andere scholen uit de late jaren twintig en jaren dertig. De school is gebouwd in een L-vorm met horizontale lokalen. De entree met trappenhuis heeft daarentegen een verticaal accent in de vorm van een platte toren. In 1948 is de school uitgebouwd met een extra vleugel langs de Eemnesserweg. De gymzaal is, vergelijkbaar met andere scholen uit deze periode, voorzien van een grote glazen pui. De voormalige lokalen zijn verhuurd aan kleine creatieve bedrijven en het voormalige gymnastieklokaal is in gebruik als daglichtstudio voor foto en film en trekt klanten aan van over de hele wereld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.